Socaz (Kroon-Oil / De Oliebron)

De verzelfstandiging uit Shell creëerde voor Socaz enorme groeikansen. Om deze groeikansen te realiseren is er sinds 2006 aanzienlijk geïnvesteerd in de productiecapaciteit die nagenoeg volledig benut was ten tijde van de verzelfstandiging. Het resultaat hiervan is een driejarig investeringsprogramma waarmee de capaciteit met meer dan 50% is vergroot. Daarnaast heeft Kroon-Oil twee succesvolle overnames gedaan. In 2008 is Putoline Oil overgenomen. Putoline is een leidend merk in de markt voor smeerolie voor motoren met een historie die teruggaat tot 1970. In januari 2010 werd VAT Oil overgenomen waarmee Kroon-Oil haar positie in voornamelijk Oost Europa heeft kunnen verstevigen.

Bekijk het interview met Luc Niessen, CEO van Socaz, waarin hij onder  meer vertelt over de acquisitie van Putoline.

Socaz bestaat uit twee ondernemingen actief in de markt voor smeermiddelen. De Oliebron is een producent van smeermiddelen en is voornamelijk actief in Nederland, België en Duitsland. De Oliebron positioneert zich als ‘probleemoplosser’ voor haar klanten en biedt meer dan 16.000 verschillende product/verpakkingscombinaties. Kroon-Oil is een pure verkoop en marketing organisatie van smeermiddelen. Onder het Kroon-Oil merk worden smeermiddelen verkocht van Nederland tot aan bijvoorbeeld Taiwan en Rusland.

Begin 2011 werden we benaderd door Cipelia, een vooraanstaande Franse onderneming in de productie en verkoop van smeermiddelen. Socaz is vervolgens in mei 2011 verkocht.

 

  • Bekijk video
  • Ga naar website
Het deal team bestaat uit:
Overige investeringen