Menu

14 oktober 2024

Bruynzeel benoemt Eelco Ockers tot nieuwe CEO per 1 oktober

Bruynzeel Storage Systems, marktleider in Europa in ruimtebesparende mobiele opslagsystemen, heeft Eelco Ockers (49) per 1 oktober 2024 benoemd tot nieuwe CEO. Hij wordt daarmee de opvolger van Alexander Collot d’Escury die sinds 2019 CEO was van het bedrijf. In die periode maakte Bruynzeel een vervijfvoudiging van de operationele winst en omzetgroei door van 50%. Alexander wordt benoemd tot Chairman. Eelco is sinds april jl. begonnen bij Bruynzeel en daarvoor 2 jaar CEO van het Nederlandse vertical farming bedrijf Plantlab. Bruynzeel streeft door expansie in bestaande en nieuwe markten in Europa en de Verenigde Staten naar een omzetgroei van ruim 140 miljoen in 2030.

Internationale expansie

Met de benoemingen van de nieuwe CEO en Chairman en een sterke bezetting in de overige leidinggevende posities is Bruynzeel klaar voor verdere internationale expansie in de komende jaren. Als onderdeel van de groeistrategie wil Bruynzaal met haar positionering als de ‘Footprint reduction company’ de komende jaren sterker inspelen op de groeiende internationale vraag naar duurzame opslagsystemen. Gebouwen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot volgens de VN¹. Met de duurzame en slimme mobiele opslagsystemen van Bruynzeel kan de CO2 footprint van een gebouw drastisch worden gereduceerd. Bruynzeel realiseerde vorig jaar een omzet van € 79 miljoen en verwacht in 2025 een omzetniveau richting € 100 miljoen te behalen.

Aanstelling Eelco Ockers tot CEO

Voor zijn aanstelling als CEO bij Bruynzeel was Eelco vanaf april 2024 actief als Chief Commercial Officer (CCO) bij Bruynzeel en van 2022-2024 CEO van het Nederlandse vertical farmingbedrijf Plantlab. Van 2019-2021 oefende hij bij het Duitse farmaceutisch bedrijf STADA de functie van CEO Duitsland uit en was hij lid van het Global Executive Committee. In de periode tussen 2002 en 2019 bekleedde hij uiteenlopende leidinggevende internationale posities bij Reckitt Benckiser, Unilever en Procter & Gamble. Eelco behaalde in 2002 zijn Mastertitel Belastingrecht aan de Universiteit van Leiden.

Eelco licht toe: “Bruynzeel is uitgegroeid tot een succesvolle speler in onze sector en als enige wereldwijd opererend. Het afgelopen jaar heb ik Bruynzeel en onze klanten goed leren kennen en ik kijk er enorm naar uit om als CEO mijn bijdrage te leveren aan het toekomstige succes. Het bedrijf staat er commercieel en financieel uitstekend voor en we willen fors blijven investeren in onze leidende positie op het gebied van duurzaamheid en internationale groei in bestaande en nieuwe markten. Zo hebben we recent onze concurrentiepositie versterkt door een miljoeneninvestering in de verdere automatisering van ons hoogwaardige productieproces. Daarnaast wil Bruynzeel als de ‘footprint reduction company’ haar leiderschap in duurzaamheid versterken. Een hele mooie kans om daar als CEO een belangrijke rol in te kunnen spelen.”

Alexander Collot d’Escury voegt daaraan toe: “Met veel vertrouwen geef ik na 5 jaar CEO te zijn geweest van dit mooie bedrijf mijn positie over aan Eelco. Dankzij het harde werk van alle medewerkers zijn we er in die periode in geslaagd om Bruynzeel internationaal stevig op de kaart te zetten. Met twee overnames in de V.S. zijn we daar ook een speler van belang geworden. Daarnaast onderscheiden we ons op het gebied van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid in grote mate van de concurrentie. Bruynzeel is uitgegroeid tot de topspeler in de markt. Ik ben trots dat ik daar 5 jaar onderdeel van heb kunnen uitmaken en wil alle medewerkers ontzettend bedanken voor hun bijdrage. Ik heb het volste vertrouwen dat Eelco met zijn energie Bruynzeel nog mooier gaat maken. In mijn nieuwe rol als Chairman blijf ik met heel veel enthousiasme betrokken bij dit mooie Nederlandse maakbedrijf.”

De directie van Bruynzeel bestaat vanaf 1 oktober a.s. uit Eelco Ockers (CEO), Patrick Aerts (CFO) en Bart Sijben (COO).

Alternatief voor nieuwbouw

De slimme mobiele opslagsystemen van Bruynzeel kunnen de letterlijke footprint van gebouwen met 50% verkleinen. Deze bespaarde ruimte zorgt ervoor dat bij klanten geen dure aanbouw of nieuwbouw meer nodig is. Hiermee worden tevens kosten voor het verwarmen, koelen, verlichten en schoonmaken van extra oppervlakte voorkomen. Bovendien is de CO2-besparing over een duur van 20 jaar aanzienlijk: tot 98%. De ambitie van Bruynzeel is om haar positie als meest duurzame producent in de industrie de komende jaren verder te versterken.

Grootste opdrachten ooit

Bruynzeel Storage Systems behaalde begin 2024 haar grootste order ooit met het leveren en installeren van mobiele opslagsystemen voor het Nationaal Archief in Zweden met een contractwaarde van € 19 miljoen. De opslag van kunst in het nieuwe Royal British Columbia Museum in Canada in 2023 was op dat moment nog de grootste order met een waarde van € 18 miljoen. Dit is een van de belangrijkste musea op het gebied van de eigen historie in Canada met een collectie van meer dan 7 miljoen kunstvoorwerpen.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel Groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt, met klanten als het Louvre in Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid, de Universiteit van St Andrews en de luchthaven Schiphol. Het in Panningen, Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel op het gebied van mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie, kantoren en datacenters.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2²) sinds 2021. Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk. Bruynzeel heeft zich gecommitteerd aan het Science Based Targets initiative (SBTi³) om ‘Net Zero’ voor Scope 1, 2 en 3 te bereiken voor 2035.

Begin 2023 werd Delta Design Ltd onderdeel van de Bruynzeel Storage Group. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen en staat bekend om zijn hoogwaardige op maat gemaakte museumkasten. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het American Museum of Natural History, Harvard Museum of Comparative Zoology, Lucas Museum of Narrative Art, Metropolitan Museum of Art, the Smithsonian and Yale Peabody Museum of Natural History en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Naast de 10 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten werkt Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners en distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland (Panningen) en de Verenigde Staten en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen van hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.

Ander nieuws

24 september 2024

Gilde Equity Management versterkt partnership met Dunlop Protective Footwear