Nieuws

Nieuwe CEO en label manager benoemd bij e-Luscious

15 March 2019

e-Luscious, eigenaar van onder meer de webshops Wijnvoordeel.nl, Wijnbeurs.nl, Colaris.nl en Koffievoordeel.nl, heeft Bart Kuppens (Unilever) aangetrokken als de nieuwe CEO per 1 mei 2019. Huidig interim CEO Gert van de Weerdhof draagt zijn taken over aan Bart Kuppens en treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Onlangs is ook Spike Huisman (Albert Heijn) als nieuwe label manager van Wijnvoordeel aangetrokken.

Met deze versterkingen van multinationals Unilever en Albert Heijn haalt e-Luscious zowel internationale ervaring als verdere productkennis in huis om haar positie als e-commerce leider verder uit te bouwen. Centraal bij deze versterkingen stond de ervaring met internationale groei, e-commerce en bovenal een passie voor het product. Met als doel om zowel het aanbod in Nederland en België te verbeteren als ook verder internationaal te groeien. 

Over Bart Kuppens 

Bart maakt de overstap van Digital Manager van Unilever naar e-Luscious. Bart was bij Unilever o.a. verantwoordelijk voor de introductie van de sterk groeiende Dollar Shave Club in Europa. Bart Kuppens over zijn overstap: “Soms komt er iets op je pad waar je gewoon volmondig ja tegen moet zeggen! Wat is er mooier dan van je hobby je beroep kunnen maken? Binnen Procter & Gamble en Unilever heb ik veel internationale business ervaring opgedaan en organisaties geleid. Recenter heb ik mij bij Dollar Shave Club verder verdiept in de wereld en dynamiek van e-commerce.

De mogelijkheid om met e-Luscious verantwoordelijk te zijn voor de verdere groei van online verkoop van wijn en koffie was een zeer aantrekkelijke. De verdere groei van het online domein is onvermijdelijk. Alle markt trends onderschuiven dit; de consument wil meer gemak en een echte persoonlijke ervaring. Met onze kennis, data gedreven aanpak en brede aanbod kunnen we dit als geen ander aanbieden. En bovendien op een (kosten)efficiënte manier ingericht en dus voor een aantrekkelijke prijs! 

Het is onze ambitie om naar € 150 miljoen online omzet te groeien. Door steeds beter in te spelen op wat huidige en nieuwe klanten willen. Steeds persoonlijker. Steeds efficiënter. Testen en leren. Startend vanuit de leidende positie in de Benelux en met stevige internationale groei ambities. De connectie met de relevante mensen binnen e-Luscious en Gilde Equity Management voelt goed. Het ondernemende karakter, samen met de grote groei ambities en dat ook meteen kunnen koppelen aan snel en slagvaardig handelen, spreekt me erg aan”.

Gert van de Weerdhof is verheugd over de opvolging. “Met de benoeming van Bart brengen we twee werelden bij elkaar, die van wijn en e-commerce. Dat is toch een bijzondere combinatie. Oprichter en voormalig CEO René Tulner heeft het bedrijf tot deze fase gebracht en nu voor de volgende fase is er behoefte aan andere ervaring”.

Oprichter René Tulner is ook erg blij met de komst van Bart. “Ik ben in 1999 het bedrijf begonnen vanuit mijn passie voor wijn. Bij Bart zie ik ook een grenzeloze liefde voor wijn en koffie. In combinatie met zijn enorme ervaring bij toonaangevende multinationals is hij de perfecte CEO om de ambitieuze groei van e-Luscious nog verder te versnellen”.

Over Spike Huisman 

Spike Huisman was in de afgelopen 8 jaar mede verantwoordelijk voor de wijninkoop van C1000, Jumbo en meest recent Albert Heijn. Binnen e-Luscious zal Spike eindverantwoordelijk zijn voor het label Wijnvoordeel. 

Spike over zijn overstap: “na ruim 8 jaar betrokkenheid binnen grote retailers heb ik besloten om de stap naar het groeikanaal van de toekomst te maken: e-commerce. Niet alleen geloof ik sterk in de toekomstpotentie en -groei van wijnverkopen binnen dit kanaal, Wijnvoordeel is daar ook marktleider in en de ambities in samenwerking met de investeerder Gilde Equity Management zijn hoog om deze positie verder uit te breiden. Het is een uitgelezen kans voor mij om mijn ervaringen met de wijnretail te delen en tegelijkertijd me verder te verdiepen in de e-commerce.