Dunlop Protective Footwear

In 2004 is het toenmalige Hevea (nu Dunlop Protective Footwear) verzelfstandigd uit Vredestein. Hevea produceert en verkoopt op dat moment waterdicht en beschermend schoeisel, onder twee sterke merken: Dunlop en Viking. Onder het merk Dunlop Protective Footwear worden veiligheidslaarzen geproduceerd voor industriële toepassingen zoals de voedingsmiddelenindustrie, olie en gasindustrie of de agrarische sector. Dunlop Protective Footwear heeft een uniek intern ontwikkelende productietechnologie voor de productie van polyurethaan laarzen: PUROFORT®. Hierdoor heeft de laars belangrijke eigenschappen die van belang zijn in een industriële omgeving. Viking is een marketingbedrijf dat de productie van schoenen volledig heeft uitbesteed. Het Viking assortiment is gericht op de vrijetijdsmarkt in Scandinavië.

Na de management buyout is er een nieuwe strategie geformuleerd gericht op internationale groei. Dunlop Protective Footwear en Viking zijn gesplitst waardoor twee zelfstandige en onafhankelijke bedrijven zijn ontstaan. Hierdoor waren ze beter in staat het aanwezige groeipotentieel te realiseren. Daarnaast is er fors geïnvesteerd. Zowel in de uitbreiding van de productiecapaciteit als in de beide merken. De productiecapaciteit van Dunlop is sinds de buyout met meer dan 50% uitgebreid.

Begin 2007 is het Viking bedrijf verkocht. Door deze verkoop is het management nog nadrukkelijker gaan bouwen aan de Dunlop Protective Footwear activiteiten. Door belangrijke investeringen in sales en marketing kan een verdere groei en ontwikkeling van Dunlop Protective Footwear worden gerealiseerd. De ambitie is om de komende jaren sterk te groeien in Europa, Amerika en Canada. Nederlandse veiligheidslaarzen veroveren de wereld!

Klik hier voor het interview met Allard Bijlsma, die sinds 2012 als nieuwe CEO van Dunlop Protective Footwear vorm geeft aan de hierboven beschreven strategie.

 

  • Bekijk video
  • Ga naar website
Het deal team bestaat uit:
Overige investeringen